Norgescupvinner

Etter motorproblemer på første treningen på Rudskogen så race helgen svart ut for lederen i NorgesCup i Formel Basic. Imidlertid besluttet teamet å ta en sjanse å kjøre videre selv om motoren mistet effekt pga dårlig kompresjon i en sylinder. Stein Frederic var selv mest opptatt av å kjøre bil og mente selv at om det gikk dårlig var det i alle fall god trening til senere. Overraskelsen var derfor stor da Stein Frederic kjørte inn til beste tid på tidkjøringen, riktignok bare 8 hundredeler foran Thomas Guttormsen. Stein Frederic startet derfor på pole position i første finale, men presterte en formidabel bomgiring i starten og falt raskt ned  5-6 plasser i starten. Etter et meget underholdende og spennende heat kjørte han seg opp til en fin andreplass etter Thomas Guttormsen som kjørte meget jevnt og godt og vant løpet.
 
I finale 2 som gikk på søndag startet STein Frederic på 3 startspor etter Thomas guttormsen på pole positon og Helling på 2 spor. Guttormsen tok der starten med Stein Frederic Akre på andre plass i første sving. Etter en fin fight kom Stein Frederic Akre forbi etter en runde og kjørte seg opp en liten luke i ledelsen, imidlertid førte problemer med gearingen til at noen bomgearinger ga Thomas Guttormsen sjansen til å smette forbi. Etter klok og fin kjøring tok Thomas Guttormsen helgens andre seier med STein Frederic Akre på andre plass. Formel Basic har utviklet seg til en meget jevnt og spennende klasse og det er nå  6-7 førere som kan vinne løp på en god dag.
 
Dette fører til jevne fine heat som gir publikum mye valuta i form av tette fine fighter og mange forbikjøringer. Noen førere klager imidlertid på manglende respekt for sporskifte da enkelte kjører sikksakk nedover langsiden uten at dommere reagerer på dette, noe som forunder flere av førerne som kommer fra gokart der slik kjøring blir slått hardt ned på. For Stein Frederic Akre blir neste løp på Vålerbanen en stor utfordring, Dette løpet er også NM for formel Basic der NM blir avgjort i ett løp noe som gir et ekstra press på førerne. han sier at man først og fremst må ordne gearoverføring og få i stand en motor som er hundre prosent til dette løpet. Før dette skal han kjøre JTCC på Knutstorp 30 september, men som han sier er forhjulstrekk omtrent umulig å kjøre og løpet blir derfor mest å se på som trening.
Bookmark the permalink.