racerapport

Race-rapport august 2008

Sommeren er snart over og her er en RACE Rapport fra Team Trysil.

Stein Frederic har kjørt 6 Formula Basic løp så langt og leder NorgesCupen overlegent

Første to løp gikk på Vålerbanen 9 og 10 mai.

Dette var årets første løp og Stein Frederics andre i Formel Bil, forventningene var ikke veldig høye før løpet,

men tidskjøringen ble meget bra med en 4 plass.

Det betyr at SF startet på erde startrute, etter en forsiktig åpning plukket han plasseringer runde for runde og

endte i en hard kamp med orårets Norgescup vinner om førsteplassen, etter utrolig jevn racing over -ere runder

klarte han til slutt å kapre førsteplassen med kun en halvmeter foran andremann.

I andre løp ble løpet nesten identisk med første, men her ble rekkefølgen omvendt i mål,

SF var en halvmeter bak og ble nummer to.

Neste løp var på Rudskogen ved Sarpsborg 13 og 14 juni.

Dette var en bane SF aldri har kjørt på og forventningene var vel heller ikke her store.

Desto bedre gikk det i første løp der han satte overlegent beste rundetid og vant suverent.

Men i andre løp var det mye prestisje mellom førerne og viktige poeng i NorgesCupen skulle fordeles.

For SF s del endte det løpet etter 4 svinger med punktering og avkjøring.

Tross dette var vi alle fornøyd etter helgen da rundetidene var klart bedre enn forventet og løskjøringen gikk meget bra.

Kinnekulle Sverige 28 -29 juni.

Helgen startet på verst mulig måte med brann i bussen i ørbekkelia, etter mye strul  kk vi låne Tommys campingbil

bare for å ødelegge denne etter ti mil da 5 gir forsvant, men takk for lånet Tommy.

Igjen en ny bane som vi ikke hadde kjørt på før.

Dette var en bakdel for oss følte vi før løpet da det hadde gått et løp på banen 3 uker før der -ere av

de andre førerne hadde deltatt.

Treningene startet med moderate tider der SF kjørte rundt 10 – 12 plass.

Vi forsto ikke riktig hva som var grunnen til dette da SF vanligvis kjører rundetider som er bedre enn dette,

men som sjåføren selv sa så var det bare trening og ikke no å bry seg om.

Vi som mekanikere var veldig spent før tidkjøring da vi syntes det hadde gått for sakte hele tiden,

men da kjørte plutselig SF inn til 5 tid og bare ett tiendels sekund bak teten.

Dette ga da SF 5 startspor i første løp og etter jevnt og bra kjøring gikk han til slutt i mål som nr. 1.

I neste løp var situasjonen nesten det samme og SF vant også dette løpet.

SF satte også på warm up søndag løpets beste rundetid i Formula Basic og vi var kjempefornøyd.

Det var en lang tur hjem med manglende 5 gir i campingbilen vi lånte.

Totalt har dette ført til at SF nå leder NorgesCupen med 107 poeng, foran nr. to som har 83 poeng.

Det gjenstår nå 4 løp der første løp er 23-24 august på Rudskogen, etter det er det NM på våler 05-06 september.

Vi vil før dette forsøke å optimalisere motoren for bedre eekt, samtidig som vi vil gjøre mindre arbeide på chassi oppsett på bilen

Vi har også kjørt to løp med Peugeot 206 i JTCC

Disse løpene går sammen med STCC løpene og så langt har vi kjørt i Sverige,

plasseringsmessig er det mye å hente her, men vi føler at det er framgang for hvert løp.

Målsettingen for å delta i disse løpene er kun å kjøre for å lære banene og bilen å kjenne.