Gälleråsen – karlskoga 16 – 17 august

4 runde i Mesterskapet V8ThunderCars gikk på Gãlleråsen like utenfor Karlskoga helgen 16 og 17 august.

TeamTrysil stilte med to deltagere også denne helgen med Stein Frederic Akre som før helgen lå på en 4 plass i mesterskapet, Sindre Baastad kjørte sitt første løp i 2024 , forrige gang Sindre kjørte var i 2022 da han kjørte et løp på Falkenberg.

Denne banen har ikke vært en favoritt for Stein Frederic da alt som kan hende i et billøp har skjedd på denne banen, alt fra motorhavari til store krasjer har skjedd her,  så var med blandede følelser vi dro til Karlskoga.

Det begynte heller ikke så veldig bra, i kvalet fant både Sindre og Stein Frederic etterhvert farten og Stein Frederic kjørte etter et litt trøblete kval med mye trafikk inn til en tredje tid og var med det kvalifisert blandt de 6 beste som kjører super pole, dit kan ikke Stein Frederic da han fikk et gearkasse havari og ikke kunne starte i superpole, det betyr startspor 3 i race 1 og startspor 6 i race 2.

Sindre kvalet inn som nr. 14 av 22 startende noe som var en bra deby på en vanskelig bane.

Stein Frederic kjørte inn til en ganske bekvem 3 plass i race 1 og var noenlunde fornøyd med egen innsats, det er tett i toppen av klassen og mye fighting mellom veldig jevne sjåfører.

Sindre ble til slutt nr. 15 med meget gode rundetider, men en liten tur utenfor banen kostet plasseringer.

Race 2

Der startet SF som nr. 6 og gjorde en halvbra start, etter noen runder var han oppe på 4 plass og etter jevn og rutinert kjøring plukket han plassering for plassering for til slutt å komme forbi lederen og kjørte relativt udramatisk i mål som vinner, selv om det var tett og lite tidsforskjeller mellom førerne kapret han også raskeste rundetid i løpet.

Sindre måtte bryte løpet etter å ha fått vibrasjoner og ubalanse i bakaksel og valgte derfor å kjøre inn, men så lenge ting fungerte bra så henger Sindre med og med litt mer erfaring er det ingen tvil om at han kan måle seg helt i toppen.

Stein Frederic ligger fortsatt på 4 plass i serien, men kapret viktige poeng og er nå bare 4 poeng bak 3 plassen og 5 poeng bak 2 plassen, opp til første plass er det 17 poeng så ingen ting er avgjort før siste løpet som går på Mantorp Park i September

Bilder kommer men alle løp går direkte overført og de kan man se her i etterkant: