FORMULA BASIC KINNEKULLE 23-26 JULI 09

helgens løp starter torsdag klokken 9 med trening, klokka er nå halv elleve og vi er forsinket og ikke kommet lengre enn til Sunne, kanskje det blir litt hektisk med første treningspasset, men vi får se.

Har mekanikerbilletter om du vil komme en tur. bare 40 mil fra Trysil og drøye ti mil fra Karlstad??

Torsdag 23 juli Trening

Mathias hadde et teknisk uhell i første sving på første trening da en uniball løsnet, noe som gjorde at bilen ble ukjørbar

Mathias Hansen kjørte for første gang Formel bil på regn,

Gjermund Dybendal kjørte meget bra og lå inne blandt de ti beste hele dagen, på tross av vanskelige forhold.

Det regnet mere og mer utover dagen før treningen til slutt ble avbrutt da det var så mye vann på banen at videre kjøring ble bedømt som farlig,

sitat: «slik er det og slik blir det».,,, neida, denne personen er grunnlegger av Formula Basic og er fundamentalt opptatt av motorsport og formelbil spesielt, Ser nok strengere ut på dette bildet enn det han muligens er

FREDAG

Dagen startet med en treningsomgang både Mathias og Gjermund kjørte alle rundene og forbedret tidene sine hele tiden.

Da det var klart for tidkjøring var både Gjermund og Mathias klare for å sette en god tid og få best mulig startplassering, etter noen runder passerte Gjermund Mathias og Mathias gjorde alt han kunne for å henge på, etter et lite slipp i svingen over kulen mistet Mathias festet og gikk sidelengs ut i sandfella, da farten var stor fikk han ikke stopp på bilen før han kjørte på en dekkbarriere, da farten fortsatt var ganske høy ble Mathias og bilen kastet rundt og rullet rundt en runde før det til slutt tok stopp.

Bilen fikk skader forran og bak, men mathias fikk kun sår på sin stolthet, dette viser at både bilen og banens sikkerhetsforanstaltninger fungerer som de skal, bilen blir klar til i morgen og Mathias kjørte med sitt nye HANS beskyttelse noe som gjorde at han ikke engang fikk vondt i nakken.

LØRDAG

Race 1 gikk lørdag, Løpet ble et rotete løpe med flere pace car situasjoner, det var flere som sølte olje utover banen og gjorde forholdene vanskelige, Gjermund Dybendal kjørte en god konkuranse og var helt oppe på 7 – 8 plass, men problemer med gearingen gjorde at han til slutt kjørte inn på en tiende plass, Mathias Hansen kjørte reservert og fornuftig etter gårdagens rundvelt men fullførte konkuransen på en god måte.

Løpet var preget av at flere førere satset over evne og det var flere snurringer og avkjøringer, det er tydelig at for enkelte sjåfører blir de høye hastighetene som denne banen innbyr til for mye å takle.

Thomas Guttormsen ble utelukket fra racet pga usportslig kjøring.

Bilene blir nå kontrollert til morgendagens løp som går kl. 13.

SØNDAG

Søndagen startet med «warm-up» klokken 09 , warm upen gikk bra både for mathias og Gjermund, men det viste seg at bilen til Gjermund hadde en sprekk i infestningen til bakre bærebru, noe som måtte fikses før racet,

Gjermund startet på 14 startspor og Mathias startet på 18 plass, Gjermund gjorde en maxattakk og kjørte seg opp mange plasser før han snurret og falt ned noen plasser, men etter en oppkjøring kom han i mål som nr. 13, Mathias kjørte langt bedre i dag enn i går, men det er tydelig at han fortsatt er litt reservert etter rullingen på fredag, han kjørte fornuftig og fikk masse skryt av løpsledelsen for sin kjøring da han helt bevist senket hastigheten og slapp de ledende bilene forbi når han ble passert med en runde .. og det var det ikke alle som gjorde.

Mathias ble til slutt nr. 15 noe han nok ikke er helt fornøyd med, imidlertid forbedret han rundetidene sine med nesten 10 sekunder fra i går til i dag.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.