NorgesMesterskap Våler

helgen 19 og 20 september kjørte vi NM i Formula Basic på Vålerbanen.

Stein Frederic hadde ikke kjørt formel basic før i år, men kom raskt inn i det igjen, han hadde 3 tid på treningene på fredag og kjørte raskere og raskere, imidlertid gikk det tydeligvis litt for fort i siste treningspasset og han måtte en tur i sandfella, dette gjorde at remmen til oljepumpa røyk og vi måtte bytte noen  ventilløftere.

På tidkjøringen ble det masse rot for SF og han fikk en 8 tid.

Første finale ble det deror startspor 8, denne finalen er også kvalifisering til selve NM runden som går senere på dagen, etter en god start og bra gjennomført første runde ble det en situasjon der en bil hadde kjørt av, dette førte til at det ble gulflagg og «safety car», det er da ikke lov til å kjøre forbi hverandre, imidlertid ble SF på kjørt nettopp da av en konkurent som kom fort bakfra, dette førte til at SF mistet høyre bakhjul og måtte bryte denne viktige omgangen.

Imidlertid var påkjørselen et hendelig uhell og den ulykkelige konkurenten som forårsaket dette var ikke glad for det som skjedde.

NM finalen ble derfor startet fra startspor 18, noe som er ganske langt bak, SF gjorde en god start og plukket plasseringer hele tiden, han var etter noen runder oppe på 4 plasse og hadde god kontakt med 3 plassen, det ble likevel for langt fram og SF kjørte til slutt inn på en respektabel 4 plass alt tatt i betraktning.

Mathias Hansen kom i mål i begge omgangene uten noen problemer og forbedret tidene sine merkbart i fra første trening og til finalen, Mathias fikk også denne gangen mye skryt fra sine langt eldre konkurenter og kjørte en meget god konkuranse sin unge alder til tross.

 

Gjermund Dybendal hadde ikke tid til å få kjørt noen trening på fredag og var derfor ikke veldig optimistisk i forhold til lørdagens konkuranser, gjermund ga tilskuerne en god underholdning og viste at det var mulig å komme i mål selv om man har to 360 graders snurringer.

I heat to ble gjermund uforskyldt utsatt for sabotasje og kamikaze angrep som hører rene taliban regimet til, dette gjorde at Gjermund måtte se på løpet fra sankassa der bilen sto godt parkert.

Det var også to rundvelt i helgas løp som satte en støkk i oss alle, en rundveltet førte til at føreren måtte hentes med helikopter og ble fløyet til ullevål sykehus.

andre rundvelten gikk heldigvis bra og førte ikke til noen skader.

Dette innlegget ble publisert i 1. Bokmerk permalenken.